Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Φράγκος Εμμανουήλ με την ευκαιρία  της περιοδείας του στην ΑΜΘ. Κατά την διάρκεια των επαφών του συνομιλεί με στελέχη του κόμματος αλλά και με τους πολίτες στους οποίους δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων ιδεών αλλά και αντιρρήσεων.

Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές που γίνονται φέτος την Κυριακή 9 Ιουνίου , ενώ ανέφερε την ενίσχυση του κόμματος εξαιτίας των σταθερών θέσεων που εκφράζει στο Ελληνικό αλλά και Ευρωπαικό κοινοβούλιο , ζήτησε την συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές και όχι την αποχή.

Αναφορά έκανε επίσης στην οικονομική κρίση με την κυβέρνηση να μην μπορεί να διαχειριστεί αισχροκέρδεια και ακρίβεια , με τις πολλαπλάσιες τιμές στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες, αλλά και στην κρίση των αξιών που περνάμε και εκφράζεται απόλυτα από το νομοσχέδιο έκτρωμα που αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Δήλωσε προβληματισμένος με τη θέση της εκκλησίας που όπως είπε σιωπά, και δεν εκφράζει τις θέσεις της.

Σχετικά με τις αγροτικές αντιδράσεις είπε ότι και η Ευρωπαική ένωση και η Ελληνική κυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της ένωσης, έχουν επιλέξει να σταματήσουμε να παράγουμε τρόφιμα , να συνεχίσουμε να είμαστε εξαρτημένοι από εισαγόμενα τρόφιμα, ενώ έχουν δαιμονοποιήσει ακόμη και την κτηνοτροφία.

Το κλιμάκιο συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές και πολιτευτές της Ελληνικής Λύσης, κ. Ελευθεράκης Αθανάσιος (τομεάρχη υγείας), κ. Χατζηαποστόλου Χριστόδουλος και κ. Τζαβάρας Θεόδωρος.  Επισκέφθηκαν την αγορά και μεταξύ άλλων συνομιλήσαν με αγρότες. Τους εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στον αγώνα που δίνουν. Είναι γνωστές οι θέσεις της Ελληνικής Λύσης για την στήριξη του Έλληνα Αγρότη και η βαρύτητα που δίνει στην παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.

Στην περιοδεία τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Φράγκο Εμμανουήλ επίσης συνόδευσαν ο κ. Καραγιακάς Κωσταντίνος, οργανωτικά υπεύθυνος, ο κ. Κομνηνός Γεώργιος, πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης, και ο κ. Παναγιώτης Ηρακλής, υπεύθυνος νεολαίας Ελληνικής Λύσης Βορείου Ελλάδος.