Kλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη για να αποκτήσει μία πρώτη εικόνα των καταστροφών που προκάλεσαν στην περιοχή οι πρόσφατες πλημμύρες. Για δοκιμασία συμπολιτών και υποδομών έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μιας που το φαινόμενο ήταν πολύ ισχυρό και η αντιμετώπισή του πολύ δύσκολη. Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στο αρμόδιο υπουργείο και ιδιαίτερα στο ειδικό κλιμάκιο καταστροφών για να έρθει στην περιοχή να δει την κατάσταση και να αποζημιώσει τους πληγέντες. Ο κ. Τσαλικίδης ευχαρίστησε το υπουργείο για την άμεση ανταπόκριση και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα γίνει η καταγραφή για την αποκατάσταση.
“Είμασταν στον Εβρο και μετά από εντολή από το Υπουργείο βρεθήκαμε και στην Ροδόπη για να καταγράψουμε όλες τις ζημιές “, ανέφερε η επικεφαλής του κλιμακίου λέγοντας ότι η υπηρεσία είναι αρμόδια για τις κτιριακές εγκαταστάσεις , είτε είναι κατοικίες , επιχειρήσεις, ή αποθήκες.
Να σημειωθεί πάντως ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του κλιμακίου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για ενημέρωση σχετικά με τις καταστροφές στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κομοτηνής.
Λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
VIDEO από την LIVE μετάδοση του MARON NEWS.
ΤΟ VIDEO στο κανάλι του YOU TUBE του MARON NEWS