Μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα επανέρχεται ο Χρήστος Χατζηπέμου , περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος και σχολιάζει τα όσα αναφέρει ο κ.Παπαθεοδώρου.

 

Η Δήλωση του Χρήστου Χατζηπέμου.

Η επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.2839/2000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέρριψε την προς ακύρωση παραπομπή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για λόγους που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η απόφαση της Επιτροπής είναι σαφές ότι εκδόθηκε αφενός υπό το πολιτικό βάρος της πιθανής ματαίωσης διαφόρων σημαντικών δράσεων της Περιφέρειας, αλλά κυρίως υπό το βάρος των πιέσεων κάλυψης της ανικανότητας της Διοίκησης και των συνεχόμενων λαθών της που οδήγησαν στην παραπάνω κατάσταση. Σοβαρή νομική επιχειρηματολογία δεν περιμένουμε να υπάρξει στην απόφαση της επιτροπής, καθώς τα νομικά προβλήματα που δημιούργησαν η ελαφρότητα και η τσαπατσουλιά όσων χειρίστηκαν το θέμα από την μεριά της Διοίκησης της Περιφέρειας, ήταν (και παραμένουν) αξεπέραστα:
Α) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ομιλούσα περί δύο ψηφοφοριών που ουδέποτε έγιναν, μη δημοσίευση των ονομάτων των καταψηφισάντων και των θέσεών τους, μη συμφωνία παρισταμένων και ψηφισάντων κλπ κατά παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας
Β) Επιχειρούμενη διόρθωση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς απόφαση του συλλογικού οργάνου και χωρίς να επιβεβαιώνεται το περιεχόμενό της από τα Πρακτικά του ΠΣ που η πλειοψηφία της Διοίκησης ψήφισε.
Γ) Μη δημοσίευση της διορθωμένης απόφασης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά ούτε και στο πρόγραμμα Διαύγεια κατά ρητή παράβαση νόμου.
Απέναντι στα παραπάνω, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα νομικός αντίλογος. Υπάρχουν μόνο μικροπολιτικές παρασκηνιακές κινήσεις παρακρατικής τακτικής στο όνομα της κομματικής …ομοψυχίας, προκειμένου να καμφθεί η Αρχή της Νομιμότητας και να βρει δικαιολογητική βάση η …ανικανότητα!
Κάποιοι προφανώς εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους σε όλα αυτά. Όπως δεν την αντιλαμβάνονταν όλη αυτή την περίοδο. Γι αυτό και πανηγυρίζουν αντί να σιωπούν. Θα μπορούσε να ήταν απλά «θράσος», αλλά το θράσος προϋποθέτει γνώση κι επίγνωση…