Από τον Ηλία Εμιρζά  Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας-Σαπών έγινε αργά το βράδυ ενημέρωση για την κατάσταση των πυρκαγιών στον δήμο Μαρωνείας Σαπών.
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Κασσιτερά σχετικά καλά κάηκε η Παναγία δεν ξέρουμε για την εκκλησία.
Μέσα στο χωριό σιγοκαίει το λοφάκι πίσω από του Νίκου Ευκαρπίδη και του Γιάννη του Μαυρίδη αλλά φαίνεται ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Όλα τα υπόλοιπα σπίτια είναι εντάξει
Όλα αυτά πριν από λίγο και χωρίς ξεκάθαρη εικόνα γιατί η είσοδος στο χωριό είναι επίφοβη έχει μικρές εστίες και η κρίση λίγο περιορισμένη.
Σάπες όλα καλά, έχουν γίνει και μεγάλες αντιπυρiκές ζώνες στον οικισμό των Παλιννοστούντων και στο δεντράκι στο εκκλησάκι Αγ Νικολάου σε περίπτωση που ξεφευγε από τα Κασσιτερά
Σάπες δεν υπάρχει πρόβλημα
Χαμηλό όλα καλά, πέρασε η φωτιά των Κασσιτερών από το δρόμο Σαπών Συκοράχης και πήρε την κατηφόρα, έχουν γίνει αντιπυρικές από το Δήμο και φίλους χωριανούς με τρακτέρ από χθες όποτε στην άσφαλτο Συκοράχης Χαμηλού επιχειρούν πυροσβεστικά και το ελέγχουν όπως και το χωματόδρομο νεκροταφεία Αρσακείου χριστιανικά προς Χαμηλό μέσα στις καλαμιές βαμβακιές η πυροσβεστική πάλι το ελέγχει.
Σε όλους τους οικισμούς σε κάθε σημείο υπάρχουν αιρετοί, και όλοι μαζί με κοντρόλ από τον Δήμαρχο μπορούμε να έχουμε πλήρη, λεπτομερή, υπεύθυνη, έγκαιρη εικόνα άρα και αντίδραση.
Από το πρωί όλοι μαζί εργαζόμενοι, φίλοι, συγγενείς, χωριανοί, ξένα παιδιά από την περιοχή της Κομοτηνής και όχι μόνο, δίνουμε τον αγώνα μας για να μην καούμε.
Τα πράγματα θα ήταν εύκολα με μερικές ρίψεις από εναέρια μέσα που δυστυχώς δεν έγιναν εγκαίρως που το πρόβλημα ήταν μικρό.