Το 11ο Αντάμωμα Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία, ομιλία για το ιστορικό της δημιουργίας του χωριού της Καλλιθέας  καταθέσεις στεφάνων από τους τοπικούς φορείς και  συλλόγους Κιζδερβενιωτών από την Βόρεια Ελλάδα.


Πως έφτασαν οι πρώτοι κάτοικοι στον οικισμό, γιατί ονομάστηκε έτσι, με τι ασχολούνταν οι κάτοικοι , το ξακουστό παζάρι της Κυριακής, ο δρόμος της προσφυγιάς, είναι μερικά από τα στοιχεία που ακούστηκαν στην εξαιρετική ιστορική αφήγηση.

Στα τέλη του 1924 ένας μεγάλος όγκος Κιζδερβενιωτών διασκορπίζεται στην Βόρεια Ελλάδα , ενώ άλλοι μένουν σε χωριά της Ροδόπης , τότε χτίζεται και το χωριό Καλλιθέα σε μια εύφορη τοποθεσία μόλις 11 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Δίνονται σπίτια , χωριάφια και ζώα σε 84 οικογένειες προσφύγων  Κιζδερβενιωτών. Το 1926 το χωριό προσαρτάται στην κοινότητα Αμαράντων , ενώ το 2011 με τον νόμο Καλλικράτη υπάγεται στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν με πλακέτες ο Πατέρας Νικόλαος Βερβερίδης, δάσκαλος και ιερέας, για την  συνεισφορά του στη συγγραφή βιβλίων αφιερωμένων στους Κιζδερβενιώτες, και οι κυρίες Σοφία Κυμπαρίδου – Ματσίνη και Δόμνα Κυμπαρίδου – Στανκίδου για την πολύτιμη προσφορά και την αμέριστη υποστήριξή τους στον σύλλογο.