Καλύτερη παρουσιάζεται η κατάσταση της πυρκαγιάς στη Νέα Σάντα. Υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και με την συμμετοχή των επίγειων αλλά και των εναέριων δυνάμεων , εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά , φαίνεται ότι τα δύσκολα πέρασαν.

Στο σημείο βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής , ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαος Ευκαρπίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ Σπύρος Κούτρας, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής  Θανάσης Αραμπατζίδης , ο προιστάμενος πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Μιά πρώτη αποτίμηση της φωτιάς,  κοντά στα 3.000 στρέμματα καμένης έκτασης.

Οπως αναφέρει ο Κ.Βενετίδης η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη προς το απόγευμα και σημείωσε την μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης που πήρε μέρος στην κατάσβεση, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν , τον Στρατό και τον Σωματάρχη που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς ανέφερε ότι παίρνουν μέρος στην κατάσβεση περίπου εκατό άτομα, με 47 οχήματα πυροσβεστικής , υδροφόρα και οχήματα υποστήριξης ενώ επιχειρούν έντεκα εναέρια μέσα.

Επίσης στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και βαρέα οχήματα  Ιδιωτικής Χρήσης δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες , ενώ έχει φτάσει για συνδρομή ανθρώπινο δυναμικό ακόμη και από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Θετική η αποτίμηση του έργου του drone που πρόσφατα ανέλαβε δράση στην περιοχή δίνοντας έτσι σε γρήγορο χρόνο την εστία και τον εντοπισμό της φωτιάς , με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος επέμβασης για την κατάσβεση.