Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια απευθύνει το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:
«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες τις υποψήφιες και τους υποψήφιους του τόπου μας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας.Τους εύχομαι να έχουν καλές σπουδές, κατά τη διάρκεια των οποίων είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να κατακτήσουν την ακαδημαϊκή γνώση, να θέσουν και να επιτύχουν νέους, υψηλότερους πνευματικούς στόχους και έτσι, να οικοδομήσουν γερά θεμέλια για ένα μέλλον επιτυχημένο και ελπιδοφόρο.
Παράλληλα, όμως, συγχαίρω ολόψυχα και τις υποψήφιες και τους υποψήφιους, που έδωσαν τον ωραίο αγώνα τους, αλλά δεν μπόρεσαν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο. Το ταξίδι στον στίβο της ζωής δεν τελειώνει εδώ. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που θα διανοιχθούν στο μέλλον μπροστά τους θα είναι πολλές και είμαι βέβαιος ότι η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισαν από τις εξετάσεις αυτές θα τους παρέχει τα εφόδια για να κατακτήσουν νέους στόχους.»