Η Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας για την 25η Νοεμβρίου.

 

Η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από το 1999.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχει χρώμα, παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλες τις χώρες και τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από έθιμα, παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο. Η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι εργαλείο ελέγχου και εκφράζεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομική και κοινωνική εξάρτηση της γυναίκας από τον άντρα, στη μειονεκτική θέση των γυναικών στον τόπο της εργασίας, στις άνισες ευκαιρίες μόρφωσης για κορίτσια και γυναίκες, στην χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών σε πολιτικές θέσεις και σε πολλά ακόμη.
Η εξάλειψη του φαινομένου μας αφορά όλες και όλους. Είναι η κοινωνία που πρέπει να ευαισθητοποιηθεί, ώστε να πάψει να ανέχεται την άσκηση της βίας εναντίον των γυναικών και βέβαια να λειτουργήσει εναντίον των δραστών.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως κατεξοχήν αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, δημιούργησε και λειτουργεί σε όλη τη χώρα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δομών το οποίο προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες θύματα βίας.
Το μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι :
Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε σιωπηλές.
Η παραμονή στο σπίτι δεν σημαίνει ανοχή στη βία.
Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει emai στο:
sos15900@isotita.gr
Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα.
Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις διευθύνσεις , μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες :
www.isotita.gr και www.womensos.gr

Ο Πρόεδρος                      Η Υπεύθυνη Κοινωνικής Αλληλεγγύης
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

   Βεζυργιαννίδης Ιωάννης                   Τσιμπιρίδου Δήμητρα