Στην Κομοτηνή η 49η  επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε  με την φοιτητική πορεία από την παλιά Νομική προς το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια με κατάθεση στεφάνων.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στο μήνυμά του σημείωσε , ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 είναι η κορυφαία αντιδικτατορική αντίσταση του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας. Για 49 χρόνια ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τη νέα γενιά στους σημερινούς της αγώνες. Το Πολυτεχνείο σήμερα είναι πηγή έμπνευσης για να αναζωογονηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Ο γραμματέας του Εργατικού κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου σημείωσε ότι σήμερα που η κοινωνία σηκώνει δυσβάσταχτα βάρη και με την μεγάλη ακρίβεια , οι εργαζόμενοι δίνουν το παρών στην ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτή η κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων όπως ήταν το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί τον αγώνα για δημοκρατία, ισονομία και ισότητα. Τ α μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο απαιτητά από κάθε άλλη στιγμή.

Ο Νότης Χαραλαμπίδης , γραμματέας της ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ανέφερε: 49 χρόνια πριν , οι νεολαίοι της Ελληνικής κοινωνίας διακινδύνεψαν την ζωή τους με κάποιους από αυτούς να την χάνουν, για την Δημοκρατία και την Ελευθερία. 49 χρόνια μετά , αυτά τα οποία θεωρούσαμε αυτονόητα, βλέπουμε από ένα αρνητικό θαύμα να διακυβεύονται. Εχουμε φαινόμενα αυταρχισμού , το σκάνδαλο των υποκλοπών και κυριότερα , το απροκάλυπτο σκάνδαλο της συγκάλυψης. Τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου  , καταθέτουμε στεφάνι και διαπιστώνουμε και αγωνιζόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο  και τα πάντα είναι υπό διακύβευση.