Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλεί όλες και όλους την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 18:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας και για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του φόβου του κορωνοϊού, αλλά και το φόβο της ανεργίας, της απληρωσιάς, της περικοπής όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν. Ζούμε την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών στους χώρους δουλειάς, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αυξηθούν τα κέρδη τους, να μην αγγίξει η κρίση την κερδοφορία τους. Όπως και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που ενισχύει την υγεία ως εμπόρευμα, την πολιτική που οδηγεί την παράδοση της στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ζούμε σε κατάσταση υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Για να επιβάλλουν την αντιλαική πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματά μας, χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, στο λαό, την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» για τη βαρβαρότητα που βιώνει.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κάλυψη όλων των κενών στον ΓΝ Κομοτηνής και στα ΚΥ Ιάσμου και Σαπών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
• Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, πριν να είναι αργά, χωρίς αποζημίωση.
• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλους χώρους εργασίας, όπως στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στα σούπερ μάρκετ.
• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άμεσο και ασφαλές άνοιγμα σχολών-σχολείων.
• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».