Συνάντηση  με θετικά αποτελέσματα για τη στήριξη του τουρισμού στην Αν. Μακεδονία και Θράκη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Ο Ε.Στυλαινίδης έθεσε σειρά ζητημάτων προς τον αρμόδιο Υπουργό που πρόσφατα είχε συζητήσει και επεξεργαστεί, τόσο με την Ένωση Ξενοδόχων της Περιφερείας μας όσο και με τους φορείς της τοπικής αγοράς.

Έμφαση δόθηκε κυρίως στο αίτημα της περιοχής να παραμείνει φέτος ανοιχτή η συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας-Μακάζα με προηγούμενους βεβαίως υγειονομικούς ελέγχους, όπως θα γίνει και σε άλλα επιλεγμένα σημεία της Χώρας.

Το θέμα αυτό διασφαλίστηκε με εγγύηση του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την δυναμική της εισόδου από την οποία κάθε χρόνο διέρχονται πάνω από 1,8 εκ ΙΧ αυτοκίνητα καθιστώντας την δεύτερη πιο δυναμική πόρτα εισόδου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Έμφαση έδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης και στη ανάγκη ανάπτυξης του τοπικού θεματικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη τοπόσημων, μνημείων και μουσείων, τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων δια του προγράμματος ViaEGNATIA με ψηφιακά εργαλεία που θα ζωντανεύουν στα κινητά των διερχόμενων αυτοκινήτων, ώστε να τους προσελκύουν να κατέβουν από τον κάθετο άξονα ή την Εγνατία Οδό και να παραμείνουν στην περιοχή.

Συμφώνησαν το Υπουργείο να συμβάλει σε μια τέτοια πρωτοβουλία.