Η Λαμπρινή Παπαδοπούλου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του προγράμματος LEADER .

Διαθέτοντας ένα παλιό διώροφο οίκημα είχε την ιδέα να το ανακατασκευάσει και να δημιουργήσει έναν ξενώνα στη Ξυλαγανή. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε γρήγορα,  και χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες “άρχισε να τρέχει” με επιδότηση 65%.

Στο ανακαινισμένο διώροφο θα δημιουργηθούν πέντε αυτόνομες κατοικίες που θα παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για άνετη διαμονή. Σε κάθε έναν από αυτούς θα υπάρχει από ένα tablet  όπου θα δίνονται με ψηφιακό τρόπο πληροφορίες για την περιοχή αλλά και τα ενδιαφέροντα  σημεία που αξίζει να δει ο επισκέπτης.

Στο ισόγειο ο ένας χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για ΑμεΑ  με εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του , αλλά και ελευθερία κινήσεων εσωτερικά.

Ξεναγός θα υπάρχει διαθέσιμος για να μπορεί να παρέχει πληροφορίες αλλά και να διοργανώνει εκδρομές σε χώρους τουριστικούς, αρχαιολογικούς, θρησκευτικούς, περιβαλλοντικούς κλπ.

Η αναγνωρισιμότητα και γνωστοποίηση του χώρου θα γίνει γνωστή μέσω των ειδικών ψηφιακών πλατφορμών για χώρους διαμονής όπως το booking ή το trivago.

Ο ξενώνας θα είναι έτοιμος για λειτουργία στο τέλος  του 2021 και η λειτουργία του θα είναι συνεχής. Η Λαμπρινή Παπαδοπούλου αποκάλυψε στο  MARON NEWS το όνομα του ξενώνα.

ΡΩΜΥΛΙΑ  θα ονομαστεί αφού όπως αναφέρει η παράδοση το απαιτεί για να μην ξεχνάμε τις ρίζες και τους προγόνους μας , όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.