ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, στις 19:30.

Τα θέματα που θα έρθουν προς συζήτηση είναι τα παρακάτω:

  1. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Φαναρίου του Δήμου Κομοτηνής στο Ο.Τ. 15, λόγω άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με δικαστική απόφαση (υπ΄αριθ. 236/2024 ΑΔΕ).
  2. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κομοτηνής (υπ΄ αριθ. 237/2024 ΑΔΕ).
  3. Σύσταση επιτροπών άρθρου 30 ν. 5056/23 για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων σχολικών επιτροπών και της καταργούμενης δημοτικής επιτροπής παιδείας του άρθρου 50 του ν. 1566/85
  4. Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Συνέχιση λειτουργίας δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Συνέχιση λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας Δήμου Κομοτηνής».
  5. Δωρεάν παραχώρηση ή μη της χρήσης του χώρου των μαγειρείων του κτιρίου Φιλοξενίας και Σίτισης απόρων και αστέγων του Δήμου Κομοτηνής στην Πειραματική Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Κομοτηνής (αριθ. 16/2024 ΑΔΚΚ).
  6. Εκμίσθωση ή μη του κυλικείου εντός του Αλσους Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής (αριθ. 17/2024 ΑΔΚΚ).
  7. Εκμίσθωση ή μη δημοτικού κτηρίου στον οικισμό Κάλχαντα του Δήμου Κομοτηνής.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2024 για 7η φορά (υπ’ αριθ. 238/2024 ΑΔΕ).
  9. Έγκριση ή μη τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Β΄ τριμήνου 2024 (αριθμ. 239/2024 ΑΔΕ).
  10. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήση προϋπολογισμού του κληροδοτήματος «Φ.ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Κομοτηνής οικ. έτους 2024 για 1η φορά.
  11. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήση προϋπολογισμού του κληροδοτήματος «Ν.Πίσσα» του Δήμου Κομοτηνής οικ. έτους 2024 για 1η φορά.
  12. Έγκριση ή μη εκκίνησης της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης με πρόσκληση σε υποψήφιο οικονομικό φορέα, για την ανάδειξη αναδόχου της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: «Μίσθωση Φωτοτυπικών Μηχανημάτων για τις ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2025».
  13. Έγκριση ή μη εκκίνησης της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης με πρόσκληση σε υποψήφιο  οικονομικό φορέα για την ανάδειξη αναδόχου της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: «Μίσθωση και Συντήρηση Χημικών Τουαλετών για τις ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2025».
  14. Έγκριση ή μη διενέργειας της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια δύο φορτηγών οχημάτων με ανατροπή.
  15. Έγκριση ή μη διενέργειας της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: «Προμήθεια εννέα (9) οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής με την διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (OPERATIONAL LEASING) διάρκειας πέντε (5) ετών».
  16. Τροποποίηση της αριθ. 167/29.07.2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω διόρθωσης του ποσού της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης και λήψη απόφασης για Έγκριση ή μη εκκίνησης της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης με πρόσκληση σε υποψήφιο οικονομικό φορέα για την ανάδειξη αναδόχου της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Εργασίες Διαχείρισης Νεκρών Ζώων για το έτος 2025.
  17. Έγκριση ή μη 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024.
  18. Έγκριση 2ης Τροποποίησης της Σύμβασης – Χρονική μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της με αρ. πρωτ.: 18235/25.07.2023 σύμβασης για την «προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Κομοτηνής».
  19. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
  20. Αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον οικισμό Παραδημής – Κομοτηνής – Ν.Ανδριανή – Ιτέας – Ιάμπολη – Καλαμόκαστρο – Στυλαρίου – Τυχηρού – Μαυρομμάτι – Πανδρόσου – Κάλχαντα – Ιτέας – Μεγ. Κρανοβουνίου – Υφαντών – Ν.Σιδηροχωρίου.
  21. Αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον οικισμό Αιγείρου – Καλλίστης.
  22. Αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον οικισμό Αιγείρου – Ν. Καλλίστης και Μεσσούνης.
  23. Αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους οικισμούς Κάλχαντα- Στυλαρίου – Σιδηράδων – Πανδρόσου – Ιτέας – Ν.Σιδηροχωρίου και Κομοτηνής.
  24. Έγκριση ή μη του Πρακτικού Νο 8/2024 της επιτροπής επιλογής για την εξέταση αιτήσεων διαγραφών και εγγραφών παιδιών στα ΚΔΑΠ της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής.
  25. Υποβολή φακέλου για πιστοποίηση χώρου λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής στον οικισμό Ηφαίστου.
  26. Παροχή εξουσιοδότησης σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό για την έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης ιδιοκτησίας για δημοτικά ακίνητα.