Οι νέες τεχνολογίες έρχονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην προστασία των δασών αλλά και των πεδινών περιοχών από τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Ετσι σήμερα ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε γνωστό ότι η περιφέρεια αποκτά τρία drone  τα οποία μετά από συνενόηση με την Πυροσβεστική υπηρεσία θα αναλάβουν δράση σε Εβρο Ροδόπη και Θάσο.

Μάλιστα το κόστος για ένα από αυτά και συγκεκριμένα αυτού που θα δρά στην Ροδόπη το αναλαμβάνει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Το κόστος για την ενοικιάση των υπηρεσιών καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής ανέρχεται στα 30.000ευρώ + ΦΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς και ο προιστάμενος της Πολιτικής προστασίας της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ευχαρίστησαν την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης για την παραπάνω προσφορά.

Τα drones θα επιτηρούν στην ΠΕ Έβρου σε περιοχές του Δήμου Σουφλίου (με έδρα το στρατόπεδο Παρασκευούδη στο Μεγάλο Δέρειο), στο νησί της Θάσου (με έδρα στο Κάστρο) και περιοχές της ΠΕ Ροδόπης στο Δήμο Αρριανών (με έδρα στο Δημοτικό Σχολείο Οργάνης).

Ο

Ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εξετάσει και θα σχεδιάσει τη διάθεση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, επενδύοντας έτσι τα μέγιστα στον τομέα της Πρόληψης φυσικών καταστροφών.

“Xρηματοδοτούμε έργα που οφελούν τη Χώρα και ειδικά την ΠΑΜΘ” είπε ο Δντής εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Μπήλιος, ενώ συνεχίζοντας , τόνισε ότι “το drone  θα αποτελέσει ανεκτίμητο εργαλείο για την ενίσχυση των δράσεων προστασίας της περιοχής”.