6 Εκλογικά Κέντρα με 7 κάλπες στη Ροδόπη για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν και στη Ροδόπη  οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.
Στη Ροδόπη θα υπάρχουν 6 Εκλογικά Κέντρα με 7 κάλπες:
1. Στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (2 κάλπες)
2. Στον ΙΑΣΜΟ στο Κ.Α.Π.Η
3. Στον ΜΙΣΧΟ στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ
4. Στην ΠΕΛΕΚΗΤΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ
5. Στις ΣΑΠΕΣ στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
6. Στα ΑΡΡΙΑΝΑ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
Όσες και όσοι είναι ήδη μέλη αλλά και όσες και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
Ψηφίζουμε με Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή συνδρομής 2 ευρώ.
Καλούνται τα μέλη του κόμματος, οι φίλες και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έρθουν στις κάλπες, αφού υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν και νέα μέλη εκείνη την ημέρα και να ψηφίσουν για πρόεδρο.
Η εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφορά μόνο το κόμμα , αφορά και την κοινωνία.