Η βροχή το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής εμπόδισε τις μακρινές από το κέντρο ενορίες να προσεγγίσουν το Ηρώο της Κομοτηνής για την παραδοσιακή συγκέντρωση των Επιταφίων , με τις ενορίες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Στυλιανού να παραμένουν στις περιοχές τους, όμως για πρώτη φορά ο πιο κοντινός Ναός , αυτός της Αγίας Παρασκευής έδειξε την παρουσία του με τον επιτάφιο να προσέρχεται στην συγκέντρωση, ενώ μετά το τέλος οι πιστοί τήρησαν το έθιμο και πέρασαν κάτω από αυτόν στην είσοδο του Ναού.

Mεγάλο ήταν το πλήθος των πιστών που βρέθηκαν στο Ηρώο ενώ ο Μητροπολίτης κκΠαντελεήμωνας μίλησε για την έλλειψη αγάπης που υπάρχει ακόμη και μέσα στην οικογένεια και στα σχολεία , με αποτέλεσμα τα φαινόμενα βίας που καθημερινά γίνονται γνωστά.

“ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ” είπε ο μητροπολίτης , με  τη  δίψα για αγάπη , να προσπαθούμε από αλλού να τη χορτάσουμε, εκτός  την πρόσκαιρη δόξα,  τα χρήματα, από τις βιοτικές μέριμνες.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα έντονα καιρικά φαινόμενα με την τελευταία χαλαζόπτωση προτρέποντας τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη να φροντίσει για την ανακούφιση των καλλιεργητών.

Παρόντες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο αναπληρωτής  περιφερειάρχη Νίκος Ευκαρίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου , η δημοτική σύμβουλος Βούλα Ελευθερίαδου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ: Mια ιδιαίτερη και μοναδική ημέρα για την Χριστιανοσύνη, Οι σκέψεις όλων των θεσμικών με συνεργασία και θέληση να βοηθήσουν την περιοχή”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ:Ενα χαρακτηριστκό , ωραίο  έθιμο του Δήμου που κρατάει πολλά χρόνια”