Συγκεκριμένα επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο στο πολιτιστικό  σύλλογο  Ιάμου και 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΛ ΑΣ σχετικά με τα αποτελέσματα των  ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το πρόστιμο αφορά τον χορό που πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μετά το τέλος της εκδήλωσης, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά, χωρίς την παρουσία κοινού, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος εφάρμοσε στα μέτρα που προέβλεπε η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου αναμένεται να καταθέσουν ένσταση κατά της εγκυρότητας του προστίμου.

Ο Ηλίας Μπούκας μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» χαρακτήρισε το πρόστιμο «παράνομο» καθώς όπως είπε «το ποσό των 5.000 ευρώ αφορά παραβίαση μέτρων από συλλόγους που βρίσκονται σε πλήρη αναστολή. Ο δικός μας σύλλογος δεν βρίσκεται σε πλήρη αναστολή καθώς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για παιδιά έως και 12 ετών, όπως ορίζει η ΚΥΑ. Επομένως, αν έπρεπε να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο αυτό θα ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ και όχι των 5.000».