Η καταδίκη της παραθεριστικής ζώνης της Ροδόπης, που από τα 500 τμ για κάθε  beach bar περιορίστηκε στα 300τμ και κατά συνέπεια κατέστη ασύμφορη για τους επαγγελματίες προς ανάπτυξη των ομπρελών , άλλαξε, μετά από πιέσεις προς την κεντρική εξουσία. Παραμένει πάντως ο περιορισμός του 30% λόγω NATURA   με προσπάθειες να εξαλειφθεί και αυτός ο όρος για να γίνει βιώσιμη η επαγγελματική προσπάθεια.

Ο Δήμος Κομοτηνής διαμαρτυρήθηκε δυναμικά κι εντόνως με υπομνήματά του προς το αρμόδιο Υπουργείο και την περασμένη Παρασκευή 22 Μαΐου με νομοθετική παρέμβαση, ψηφίστηκε το άρθρο 42 του ν.4688/2020 και αυξήθηκε και πάλι το ανώτατο εμβαδόν της παραχώρησης στα 500 τ.μ., καταργουμένου του ορίου των 300 τ.μ. που ίσχυαν μέχρι τότε.
Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Κομοτηνής να ανατρέψει το δυσμενές και αποτρεπτικό για τους επαγγελματίες όριο των 300τ.μ. αμέριστη βοήθεια προσέφεραν οι τρεις Βουλευτές της Ροδόπης.
Ο Βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έκανε προσωπική και άμεση παρέμβαση στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος κατέθεσε σχετική Κοινοβουλευτική ερώτηση.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος επέδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος.
Ο Δήμος Κομοτηνής τους ευχαριστεί θερμά, γιατί βρίσκονταν δίπλα του και συνέδραμαν ουσιαστικά στη διευθέτηση του προβλήματος που ανέκυψε.