Tέσσερις μηχανισμοί  seatrac τοποθετήθηκαν στον γειτονικό Εβρο και συγκεκριμένα στις παραλίες Δελφίνι, Καλαμάκι και Κυανή Ακτή, ενώ έχει ήδη επανεγκατασταθεί ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα seatrac στη δημοτική πλαζ ΕΟΤ. Επίσης σύμφωνα με το  e-evros  εντός των ημερών ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στην παραλία της Αγ. Παρασκευής, ειδικού ηχητικού συστήματος που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα.

Στη Ροδόπη αντίθετα οι μηχανισμοί ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί στις δύο παραλίες των Δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών. Ο ένας μηχανισμός προβλέπεται να τοποθετηθεί όπως και φέτος στην Παραλία Ιουλία του Φαναρίου και ταυτόχρονα να υψωθεί και η Γαλάζια σημαία ,απόδειξη της καθαρότητας των νερών και το δεύτερο sea trac στην παραλία του ΚΑΑΥ στου Προφήτη Ηλία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα τοποθετηθεί , όπως στην Αλεξανδρούπολη,  ειδικό ηχητικό σύστημα διευκόλυνσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης .

Πάντως η πρόβλεψη και οι ενέργειες θα πρέπει να έχουν ως στόχο την τοποθέτηση των μηχανισμών από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού , για να διευκολύνουν πιθανούς χρήστες σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την έναρξη των θερινών μπάνιων.