Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης, αντιδρώντας στις χθεσινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, όπου ζητάει την ελεγχόμενη διέλευση από τον Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας και υπενθυμίζει την διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου σταθμού με σοβαρές υποδομές ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς ο οδικός αυτός άξονας εφόσον αναβαθμιστεί θα μπορέσει να αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργε,

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργού κ. Πέτσα, σχετικά με το κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα.
Ο συγκεκριμένος σταθμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης της χώρας και βασικό πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Κατανοούμε την σημασία των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που θα εφαρμοστούν, καθώς θα παραμείνει ανοιχτός για ελεγχόμενες διελεύσεις ο Προμαχώνας.
Ως Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης , αναλογιζόμενοι την συλλογική ευθύνη απέναντι στα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ζητούμε την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας και το άνοιγμα των συνόρων για ελεγχόμενη διέλευση όπως και στον Προμαχώνα, ώστε να μην «καταστραφεί» οποιαδήποτε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης εν όψει θερινής περιόδου, και να μην δεχτεί και άλλο οικονομικό πλήγμα η επιχειρηματικότητα της Ροδόπης και της Θράκης.
Τέλος, επισημαίνουμε την διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου σταθμού με σοβαρές υποδομές ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς ο οδικός αυτός άξονας εφόσον αναβαθμιστεί θα μπορέσει να αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.»