KKE TΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ

Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευση, το κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μετά το συνδικαλιστικό νόμο και την κατάργηση του ασύλου.
Στα γενέθλια της ΝΔ δεν είναι καλεσμένοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολλοί χωρίς εισόδημα, όσοι δουλεύουν είτε με μειωμένο κατά 20% μισθό (πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ), είτε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όπως πολλοί εργαζόμενοι σε ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Δεν είναι καλεσμένοι οι υπερχρεωμένοι μικροί επαγγελματίες που ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις βιώνουν τεράστια ανασφάλεια για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες που είτε είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από την κακοκαιρία και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, είτε διαθέτουν τη σοδειά τους σε χαμηλές τιμές που δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν καλέστηκαν, επίσης, οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα πεταχτούν από την νέα χρονιά εκτός λίστας, όπως και οι μαθητές που αγχώνονται για το πώς θα συνεχίσουν σε ένα σχολείο σκληρό εξεταστικό κέντρο.
Δεν γιορτάζουν όσοι με ανασφάλεια βλέπουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει με τεράστιες ελλείψεις, παρά την προσπάθεια τοπικών παραγόντων της κυβέρνησης να «χρυσώσουν το χάπι». Οι όποιες προσλήψεις έγιναν στο ΓΝ Κομοτηνής έχουν ημερομηνία λήξης και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας, αλλά συνολικά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για την υγεία του λαού της Ροδόπης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της, από τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων με νέες μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές, μέχρι τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη συμμετοχή στους οξυμένους ανταγωνισμούς στην περιοχή, έχει την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Η αποφασιστικότητα της ΝΔ να τελειώσει με τις εκκρεμότητες που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόδειξη ότι το κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχει αντιλαϊκή συνέχεια στην ατζέντα του.
Σήμερα, αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών είναι μόνο το ΚΚΕ, που βγαίνει μπροστά στη διεκδίκηση, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο. Παλεύει για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι άλλωστε η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας. Μια αντιπολίτευση που κρίνεται καθημερινά και μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης όσο δυναμώνει η σύγκρουση με το αδηφάγο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, την νεολαία να κάνουν το βήμα και να συστρατευτούν μαζί του. Να ενισχύσουν την πάλη τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, τον αγώνα για:
• Να μην βρίσκεται κανένας χωρίς εισόδημα.
• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων και τις ανάγκες επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών.
• Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
• Για δωρεάν πολιτισμό και αθλητισμό για όλους.