Ο επικεφαλής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ,Χριστόδουλος Τοψίδης , εκτός ημερησίας διατάξεως  διαμαρτυρήθηκε έντονα στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ για την ονοματοδοσία των τούνελ στον κάθετο άξονα Νυμφαίας Μακάζα.

Ζήτησε να μάθει από τις αρμόδιες υπηρεσίες με ποιά κριτήρια δόθηκαν τα ονόματα στα συγκεκριμένα τούνελ και εστίασε την προσοχή του στο τούνελ ΚΑΤΕΡΙΝΑ μήκους 210 μέτρων.

Μαζί με τον Χριστόδουλο Τοψίδη τάχθηκε και ο Κώστας Κατσιμίγας ο οποίος και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του κάθετου δρόμου , αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του,  όπως από πόσα τούνελ αποτελείται, εάν υπάρχουν χαραδρογέφυρες και εαν θα μπορούσε να δημιουργηθεί  παράλληλος σιδηρόδρομος που θα ένωνε την Κομοτηνή με το λιμάνι του Μπουργκάς.

Ηρεμος παρέμεινε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος μέχρι τη στιγμή που άκουσε το όνομα-πρόταση για την μετονομασία του Τούνελ από τον Χριστόδουλο Τοψίδη που δεν είναι άλλο από το ΦΕΛΙΝΑ.

Ο κ.Μέτιος κατείγγειλε τον κ.Τοψίδη για έλλειψη αντικειμενικότητας , ενώ ο κ. Χατζηπέμου συμφώνησε με την άποψη Τοψίδη και ζήτησε  την μετονομασία και δεύτερου τούνελ με το όνομα ΜΑΡΙΑ πρός τιμή και της δεύτερης γυναίκας του περιφερειακού συμβουλίου Μαρίας Πολύμέρου.

Αδικημένη από όλη αυτή τη συζήτηση έμεινε η εκτελεστική γραμματέας Ζωή Κοσμίδου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσωπικό αίτημα της ιδίας , η νέα γέφυρα Πολυάνθου να φέρει το ονομά της , δηλαδή ΖΩΗ.


 

ΥΣ (Ολα τα παραπάνω αποτελούν δημιούργημα φαντασίας εξαιτίας της ημέρας της 1ης Απριλίου που συνηθίζεται να αποτελεί ημέρα με μικρά ψέματα , μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση. Καλό μήνα σε όλους!!!!).