Από νωρίς το πρωί , ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, το άλσος της Νυμφαίας δέχονταν τους επισκέπτες,  περιπατητές και αθλούμενους. Με το πέρασμα των ωρών η επισκεψιμότητα αυξανόταν με αποκορύφωμα τις απογευματινές ώρες.

 Η εικόνα των γεμάτων,  μικρών και μεγάλων κάδων με σκουπίδια ,παραμένει γνώριμη αλλά και δυσάρεστη. Και μπορεί για τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από τα μικρά καλάθια να έχουν ευθύνη όσοι τα αφήνουν δεξιά και αριστερά, αλλά οι μεγάλοι κάδοι που είναι γεμάτοι μέχρι επάνω , φανερώνουν την έλλειψη τακτικής καθαριότητας από την αρμόδια υπηρεσία.  Οι κάδοι αυτοί δεν βρίσκονται εντός πόλης για να γεμίζουν σε λίγες ώρες , αλλά χρειάζονται αρκετές ημέρες , πράγμα που δείχνει ότι το απορριμματοφόρο δεν περνά τακτικά από το αλσύλλιο.

Ο Δήμος Κομοτηνής αρκετά ευαισθητοποιημένος σε θέματα πρασίνου και ανακύκλωσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ενημερωτικό σποτ ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό έτσι ώστε αυτό να φέρει αποτελέσματα αλλαγής της εικόνας που παρουσιάζεται στον πνεύμονα πρασίνου της Κομοτηνής.