Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου με αφορμή την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον ΄Ιασμο στη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2019 συζήτησε το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα <<΄Εκδοση ψηφίσματος ή μη για το ενδεχόμενο άμεσου κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον ΄Ιασμο >> και ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα :

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά με την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας ενός ιστορικού τραπεζικού καταστήματος του Δήμου του υποκαταστήματος στον ΄Ιασμο.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 20.000 κατοίκους του Δήμου Ιάσμου και πολιτών από γειτονικούς οικισμούς όμορων Δήμων . Το κλείσιμο του υποκαταστήματος έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν 30 χιλιόμετρα περίπου κάτω από αντίξοες τον χειμώνα συνθήκες για να κάνουν κάποια τραπεζική συναλλαγή.
Ο τερματισμός λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον ΄Ιασμο ενδέχεται να πλήξει την ίδια την Τράπεζα πέραν της τοπικής κοινωνίας. Στον ΄Ιασμο θα λειτουργεί υποκατάστημα ενός εξίσου μεγάλου τραπεζικού ομίλου , αρκετοί θα στραφούν σε αυτό προκειμένου να αποφύγουν της ταλαιπωρία της μεταφοράς και της μεγάλης αναμονής στα καταστήματα των γειτονικών πόλεων (Κομοτηνής και ξάνθης)
Θεωρούμε πως η απόφασή σας αυτή είναι εντελώς λανθασμένη και έχει ληφθεί χωρίς να υπολογιστούν όλες οι παράμετροι, που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, της εξυπηρέτησης των πολιτών και των ξένων
Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού σώθηκαν οι τράπεζες και οι τράπεζες πρέπει να δουν τις τοπικές κοινωνίες με άλλο μάτι και όχι με καθαρά οικονομικά κριτήρια.
Ζητά από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του στον ΄Ιασμο.
Απαιτεί από την κυβέρνηση την στήριξη του Δήμου Ιάσμου στην βάση των προτάσεων των τοπικών φορέων με στόχο την κοινωνικό οικονομική του ανάκαμψη , την δημοσιονομική του τόνωση και την δημογραφική του ανάσχεση πριν είναι πλέον πολύ αργά.
Προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων εφόσον τα αιτήματά του δεν ικανοποιηθούν.