Με ανάρτησή του ο Σταύρος Κοσουτζής  μέλος του τοπικού συμβουλίου Κομοτηνής κάτοικος Υφαντών κάνει αναφορά στον μεγάλο αριθμό αδέσποτων (περισσότερα από 30 , όπως σημειώνει) που κυκλοφορούν στον οικισμό εμποδίζοντας τις καθημερινές δραστηριότητες των δημοτών, αλλά και στην μη παρουσία της δημοτικής αρχής στον οικισμό.

Oσα αναφέρει ο Σταύρος Κοσουτζής:

“Δεύτερο κυνοκομείο ο οικισμός Υφαντών. Αυτή τη στιγμή στον οικισμό υπάρχουν πάνω από τριάντα αδέσποτα, τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα , σε τρεις μεγάλες αγέλες. Όλο το βράδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εδώ και χρόνια, και όλη την ημέρα θα πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας που παίζουν και κάνουν ποδήλατο, τους ηλικιωμένους που πάνε να πάρουν ένα ψωμί από το φούρνο και πρόσφατα είχαμε περιστατικό που όρμησε αδέσποτο σε ηλικιωμένο και την διακομιδή αυτού στο νοσοκομείο.

Να επαναλάβω ότι όλοι οι κάτοικοι φροντίζουμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα που ο δήμος δημιούργησε και δυστυχώς δεν μπορεί να βρει λύση . Στα νεκροταφεία του οικισμού πλέον δεν πάμε πεζοί. Που είναι οι εκλεγμένοι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος να έρθουν να ακούσουν τα προβλήματα μας? Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την τελευταία επίσκεψη τους στον οικισμό”.