Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-23, στην αίθουσα χορού του Συλλόγου Ηπειρωτών  στην Καπναποθηκη .Τον αγιασμό τέλεσε ο Ιερέας του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και  παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου .

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης ιδρύθηκε το 1926 και  συγκαταλέγεται στους αρχαιότερους συλλόγους της περιοχής, με μέλη που συμβάλλουν ενεργά και διαχρονικά στην πολιτιστική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ευχαρίστησε  τον Ιερέα , που τίμησε τον σύλλογο με την ευλογία του, το διοικητικό συμβούλιο και όλα τα μέλη του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τελετής έναρξης του νέου έτους .

Ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Μπίστας Αργύριος ανέφερε ότι ο χορός μας φέρνει πιο κοντά με τους άλλους, μπορεί να γίνει μια κοινή εμπειρία. Χορεύοντας μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να κάνουμε φίλους.   Ζωτικής σημασίας για το Σύλλογο είναι οι γονείς ηπειρώτες της Ροδόπης να ενδιαφερθούν για την παράδοση και να φέρνουν τα παιδιά τους στον σύλλογο, τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον και την συνέχεια του.

Οι μαθητές  διδάσκονται γρήγορα και ευχάριστα τους παραδοσιακούς χορούς, με υπεύθυνη και μεθοδική διδασκαλία και ζουν με ξεχωριστή αγάπη την ομορφιά και λεβεντιά των παραδοσιακών στοιχείων του τόπου μας. Διδάσκονται χοροί της απ’ολη την Ελλάδα. Λειτουργούν τμήματα κάθε Κυριακή για αρχάριους και προχωρημένους, με όλες τις ηλικίες (παιδικά -εφηβικά και ενηλίκων).

Φέτος στο Σύλλογο σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συλλόγου και Δάσκαλο χορού  Μπίστα Αργύριο τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι τα εξής:

KΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ :   17:30 -18:30
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ:   19:00- 20:30
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:  21:00-22:30

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 

ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ:     21:00-22:30
Φέτος στο Συλλόγο συμφωνά με τον Γραμματέα του Συλλόγου και Δάσκαλο χορού  Μπίστα Αργύριο τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι τα εξής:

KΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ :   17:30 -18:30
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ:   19:00- 20:30
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:  21:00-22:30

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 

ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ:     21:00-22:30