Το τουριστικό προιόν της Βαλένθια είναι το φαγητό. Γύρω από ένα πιάτο χτίζουν μία ιστορία , και αυτό το πουλάνε ως τουριστικό προιόν. Η Ελληνική και Θρακιώτικη κουζίνα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα της Ισπανικής,  ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΣ  Ροδόπης , Γρηγόρης Τζενετίδης  μετά το επιμορφωτικό ταξίδι στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ενα τουριστικό σχέδιο που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια , αποδίδει πλέον καρπούς , αφού έχει γίνει σημείο προορισμού, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να μιμηθούμε έχοντας όμως κάποιον που θα έχει τη τεχνογνωσία ανάπτυξης των δυνατοτήτων της περιοχής , ανάφερε ο κ. Τζενετίδης.