Η πολύνεκρη τραγωδία και η κήρυξη εθνικού πένθους είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα αλλά και για τις επόμενες ημέρες.

Ετσι αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00΄, ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» αναβάλλεται, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη και του 3ήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε, για τη Δευτέρα 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, και ώρα 18.00′, οπότε και θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο θέμα ημερήσιας διάταξης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος) στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (Μαρασλή 1).

Το Μουσικό Σχολείο συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος  αναβάλλει την προγραμματισμένη  μαθητική συναυλία που θα γινόταν σήμερα Τετάρτη 1-3-23 στο αμφιθέατρο του σχολείου των ευρωπαϊκών κρουστών για την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 13.15 στον ίδιο χώρο.

Η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ.   εκδήλωση με θέμα: “Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία της Θράκης – Ενδοοικογενειακή βία” αναβάλλεται λόγω του κηρυχθέντος εθνικού πένθους.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Παραδημής και φίλων αναβάλλει την προγραμματισμένη εκδήλωση “Εξω οι ψύλλοι , μέσα ο Μάρτης”, με την νέα ημερομηνία να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης ανακοινώνει με λύπη τη ματαίωση της  αποψινής εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τον εκτοπισμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Στρατόπεδο Εξόντωσης της Τρεμπλίνκα, λόγω του τριήμερου  πένθους της χώρας για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η σκέψη μας είναι  στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.