Από  το 2011 παραμένουν κλειστές οι Παιδικές κατασκηνώσεις της Πανδρόσου , με ότι σημαίνει αυτό για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκτός λειτουργίας όλα αυτά τα χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής συζήτησε το θέμα της παραχώρησης στην Ανώνυμη Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Κοινόχρηστων Χώρων  “ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΤΣΑΝΑΚΛΗ” με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του χώρου.

Επίσης με αυτή την παραχώρηση θα υπάρχει ευελιξία στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού , στη λειτουργία , αλλά και στη διοργάνωση δράσεων έτσι ώστε να μπορούν οι κατασκηνώσεις να λειτουργούν μεγαλύτερο διάστημα από την θερινή περίοδο.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Αντώνης Γραβάνης συμφώνησε με την παραχώρηση γιατί όπως είπε είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε την περιουσία του Δήμου να καταστρέφεται.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης σημείωσε ότι θα υπάρξει μελέτη συντήρησης και επισκευής για την ομαλή επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων .

Τελικά το θέμα πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία όπου και εγκρίθηκε η παραχώρηση , με τον επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιάννη Λεβέντη  να διαφωνεί και να ψηφίζει κατά.