Το Νοσοκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής ο οποίος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον διοικητή Γιώργο Φιλιππίδη αλλά και το σύλλογο εργαζόμενων.

«Γιατροί και προσωπικό καταβάλλουν υπερπροσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες» δήλωσε ο κ. Σιμιτσής μετά την επίσκεψη, σχολιάζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Σημείωσε δε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο, εκτός από την περιοχή της Ροδόπης, καλύπτει και μέρος της νότιας Βουλγαρίας και συγκεκριμένα της περιοχής του Κίρτζαλι. Λόγω της πολύ μικρής απόστασης από τα σύνορα, προτιμάται από αρκετούς βόρειους γείτονες για θεραπείες αλλά ακόμη και για έκτακτα περιστατικά.

«Αυτός ακριβώς ο ρόλος που παίζει το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το καθιστά ιδιαίτερο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχει ήδη αξιοποιήσει ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα, εκσυγχρονίζοντας μέρος του εξοπλισμού του, ωστόσο αυτά δεν αρκούν. Η Περιφέρεια μπορεί και οφείλει να το στηρίξει συστηματικά, κάνοντας χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων, παρέχοντας εργαλεία όπως μελέτες και πληροφόρηση για προγράμματα χρηματοδότησης. Για αυτά τα ζητήματα δεσμεύτηκα προσωπικά στη διοίκηση και το προσωπικό του Σισμανόγλειου» πρόσθεσε ο κ. Σιμιτσής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» αναφέρθηκε στη μεγάλη προσμονή που υπάρχει για την έναρξη των έργων κατασκευής του νέου Νοσοκομείου, που αποτελεί μια δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων:

«Το Νοσοκομείο αυτό θα αποτελέσει ένα πρότυπο μονάδας υγείας αλλά και δημοσίου κτιρίου, σε κατασκευαστικό επίπεδο, αφού θα είναι μια βιοκλιματική κατασκευή, με χρήση νέων τεχνολογιών που πρέπει να αποτελούν κανόνα στα σύγχρονα δημόσια έργα. Η Περιφέρεια σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να λάβει αλλά και να δώσει τεχνογνωσία, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος στις δημόσιες υποδομές. Το νέο, μεγάλο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, ωστόσο, θα απαιτήσει ακόμη περισσότερο προσωπικό και σε αυτό το πεδίο πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις από την Περιφέρεια ώστε να στελεχωθεί και να αξιοποιηθούν οι νέες δυνατότητές του».