Το 31ο Διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ και είναι ενταγμένο στα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου. Το συνέδριο όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί επιστημονικές συνεδρίες και στρογγυλές τράπεζες που υποστηρίζονται από τα μεταπτυχιακά προγράμματα και συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό χαράζοντας καινούργια μονοπάτια μελέτης και έρευνας, όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα άσκησης και υγείας, και εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής.

Στο φετινό συνέδριο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Andrew Jones, ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες της Άσκησης, ο οποίος θα μιλήσει για την επιστημονική δουλειά «πίσω» από το απίστευτο ρεκόρ του Κενυάτη Ελιούτ Κιπτσόγκε, που έτρεξε τον Μαραθώνιο της Βιέννης, στις 12 Οκτωβρίου 2019, σε χρόνο 1.59.40

Το Σάββατο 10 Ιουνίου  θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής παράσταση από τους φοιτητές της ειδικότητας του Ελληνικού Παραδοσιακού χορού δέκατη στη σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Η παράσταση έχει ως τίτλο “ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ”, αναφέρεται στους απανταχού Ελληνες μετανάστες αλλά ακόμη περισσότερο στις μητέρες όλων των μεταναστών.

 ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΕΧΟΥΔΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ  ΑΣΤΡΑΠΕΛΛΟΣ  ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΤΕΦΑΑ

 

To μήνυμα του προέδρου της  Οργανωτικής Επιτροπής  του ΔΣΦΑΑ καθηγητή ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Αντώνη Καμπά

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω τη διεξαγωγή του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από τις 09 έως τις 11 Ιουνίου 2023, στην Κομοτηνή.

Το 2022, έχοντας κλείσει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας, διοργανώσαμε ένα πανηγυρικό συνέδριο με πολλούς καλεσμένους και τιμώμενους. Φέτος καθώς είναι χρονιά βουλευτικών εκλογών, ξεκινήσαμε αναζητώντας την κατάλληλη ημερομηνία και τελικά καταλήξαμε ότι είναι ασφαλέστερο να μετακινήσουμε το συνέδριο τον Ιούνιο κάτι που είχαμε δοκιμάσει με επιτυχία και το 2020. Όπως πάντα φυσικά, εργαζόμαστε σκληρά για να σας προσφέρουμε ενδιαφέροντα σεμινάρια και στρογγυλές τράπεζες που θα αφορούν θέματα αιχμής της επιστήμης μας.

Στο φετινό συνέδριο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Andrew Jones, ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες της Άσκησης, ο οποίος θα μιλήσει για την επιστημονική δουλειά «πίσω» από το απίστευτο ρεκόρ του Κενυάτη Ελιούτ Κιπτσόγκε, που έτρεξε τον Μαραθώνιο της Βιέννης, στις 12 Οκτωβρίου 2019, σε χρόνο 1.59.40!

Επιπλέον, σε μια προσπάθειά μας να αλλάξουμε το παράδειγμα, βραβεύουμε φέτος με το «Βραβείο Σαμαρά», την Άδα Σταματάτου του https://raceforautism.gr γιατί είναι η προσωποποίηση και η άξια πρέσβειρα του μηνύματος, «Η Άσκηση είναι Φάρμακο»!

Όπως κάθε χρόνο με μεγάλη μας χαρά και προσδοκία θα φιλοξενήσουμε τους αποφοίτους μας. Οι απόφοιτοι του 2003 έχουν σειρά και η ομάδα μας, έχει ήδη συγκεντρώσει έναν σημαντικό αριθμό τους που είναι έτοιμοι να θυμηθούν, να κλάψουν, να γελάσουν στην αγαπημένη τους Κομοτηνή και στο ΤΕΦΑΑ της καρδιάς τους.

Όπως είναι φυσικό το συνέδριό μας, είναι ενταγμένο και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στο πλαίσιο αυτό θα έχουμε και πάλι επίσημους καλεσμένους μας, ανθρώπους που έχουν τιμήσει τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε σε επόμενο χρονικό σημείο.

Όπως πάντα αναζητούμε τρόπους για να πετύχουμε την καλύτερη διοργάνωση κι έτσι από φέτος δοκιμάζουμε δυο καινοτόμες ιδέες, τις «μικρές προφορικές ανακοινώσεις» και τις «10 ερωτήσεις στους ειδικούς».

Μείνετε συντονισμένοι/ες με την ιστοσελίδα μας, τη σελίδα μας στο Facebook και το Twitter για να ενημερώνεστε για τα επερχόμενα γεγονότα που θα συγκροτήσουν το οργανωτικό πλαίσιο του 31 ου ΔΣΦΑΑ.

Σας περιμένουμε, για μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία που πλέον γίνεται συνήθεια στο αγαπημένο σας συνέδριο.

O Πρόεδρος της ΟΕ του ΔΣΦΑΑ
Αντώνης Καμπάς
Καθηγητής
ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ