40 χρόνια στα γήπεδα για τον Μανώλη Ταπατζά, με την ιδιότητα του Διαιτητή ποδοσφαίρου, ο κύκλος αυτός κλείνει με τις αναμνήσεις και τις δυνατές συγκινήσεις να μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.
Την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Μανώλης Ταπατζάς βραβεύτηκε στην Ξάνθη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και την  Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο ιδιος αναφέρει σε μια προσωπική του ανάρτηση:
Ένας κύκλος ζωής αυτός του αθλητισμού τελειώνει με τον καλύτερο ίσως τρόπο. Ο χρόνος είναι αμείλικτος ακόμη ίσως πάνω από τις επιθυμίες και τα συναισθήματα, έχοντας ως προτεραιότητα όμως την αξιοπρέπεια. Ύστερα από μια 40χρονη συνεχή παρουσία μου στο χώρο του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου με την ιδιότητα του Διαιτητή ποδοσφαίρου, έχοντας αξιωθεί να συμμετάσχω στην ανώτερη κατηγορία αυτής της SUPER LEAGUE τόσο ως Διαιτητής , όσο και ως παρατηρητής Διαιτησίας έφτασε στο τέλος δυστυχώς. Οι χαρές , οι πίκρες, η συμμετοχή, η συναδελφικότητα ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο της συνεχούς προσπάθεια στην μακρόχρονη σταδιοδρομία μου. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ τώρα και η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος παλαιότερα εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας το ήθος, την αξιοσύνη μου και την προσφορά μου στο ποδόσφαιρο με τιμήσανε.
Ίσως να μην φτάνει ένα <<ευχαριστώ>> στην οικογένειά μου, στην σύζυγό μου ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια που μου στάθηκαν , που ήταν δίπλα μου στην πολύ δύσκολή και συνεχή πορεία. Ο αθλητισμός προάγει και δημιουργεί. Προάγει ήθος και δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους άρα και καλύτερη κοινωνία.