Δυσαρέσκεια, διαμαρτυρία και καταγγελία από τον Κωνσταντίνο Μάρκου  μέλος της ΟΜ Β Κομοτηνής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης για τον αποκλεισμό του από τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είχε δικαίωμα να πάρει μέρος ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο προηγούμενο συνέδριο, όπως αναφέρει.
“Γίναμε θυσία μαζί με την Σταυρούλα, την Ελένη , τον Θανάση, γιατί 
τολμήσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης” σημειώνει ο Κ.Μάρκου και αναλυτικά μεταφέρει τις απόψεις του:
Θυσία κι εγώ στους προξενικούς, όπως η Ελένη, η Σταυρούλα, ο Θανάσης κι άλλοι γιατί τολμήσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για τα κακώς κείμενα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Νοιώθω την ανάγκη να ενημερώσω φίλους και συμπολίτες για τον αυθαίρετο αποκλεισμό μου από την «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συντονίστρια Αγγελική Κουγιουμτζόγλου και τον βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, από τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου στις οποίες είχα αυτοδίκαια το δικαίωμα να πάρω μέρος ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο προηγούμενο συνέδριο καθώς δεν έχω παραπεμφθεί και δεν έχω ενημερωθεί για πιθανή διαγραφή μου από κάποιο τοπικό ή κεντρικό κομματικό όργανο σύμφωνα με το καταστατικό.
Προφανώς στη θέση μου θα στείλουν άλλο άτομο, μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς αντιπροσώπους αλλά και τους αντιπροσώπους της Οργάνωσης – φάντασμα Μελών Ιάσμου, για να ψηφίσουν θέσεις, προτάσεις, πρόεδρο και κομματικά όργανα, επηρεάζοντας άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις αλλά και την κατεύθυνση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τα επόμενα χρόνια.
Ο κατήφορος και η κατάντια κάποιων τοπικών στελεχών του κόμματος που μέχρι πρότινος φιλοδοξούσε να γίνει κυβέρνηση, δεν έχει τέλος στη ροζ Ροδόπη.
Το 3% μου φαίνεται πολύ για έναν πολιτικό χώρο – παραμάγαζο αυτών που μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μηχανεύονται τρόπους για να κρατήσουν την εξουσία σε βάρος της διεύρυνσης και της ενότητας του Προοδευτικού κόσμου.
Κωνσταντίνος Μάρκου