“Με αφορμή ένα βιβλίο” ο τίτλος της νέας εκπομπής που ξεκινά σήμερα το απόγευμα σε απευθείας μετάδοση  μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε δεύτερη Τρίτη στις έξι το απόγευμα, με την επιμέλεια αυτής να ανήκει στην Ρένα Σαμαρά Μάινα φιλόλογο – συντονίστρια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής.

Να σημειωθεί ότι οι πόρτες του τοπικού Ραδιοφωνικού Σταθμού ανοίγουν για απογευματινές παραγωγές, μετά από πολλά χρόνια , δείχνοντας την προσπάθεια της προισταμένης της ΕΡΤ Κομοτηνής Ειρήνης Τσακίρη για διεύρυνση των δράσεων του τοπικού Ραδιοφώνου , με εκπομπές ποικίλου περιεχομένου όπως ο πολιτισμός , η μουσική, ο λόγος.
Παράδειγμα προς μίμηση για την αναβάθμιση του  τοπικού  προγράμματος που θα πρέπει να έχει συνέχεια και εξέλιξη,  με τους ακροατές και φίλους του ραδιοφώνου  να επικροτούν αυτές τις πρωτοβουλίες.
ΟΣΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΡΕΝΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΙΝΑ.
Η αγάπη για το βιβλίο δεν τελειώνει ποτέ κι οι τρόποι να προσπαθείς να μεταδώσεις αυτό το συναίσθημα – αξία στους άλλους είναι πολλοί. Ένα νέο ταξίδι ξεκινάει για μένα από την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ( και κάθε 15 μέρες) στη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Κομοτηνής στις 6.00 το απόγευμα. « Με αφορμή ένα βιβλίο» θα σας μιλώ για συγγραφείς, ρεύματα, τάσεις της λογοτεχνίας, για άλλα βιβλία που συνομιλούν με το βιβλίο που θα είναι κάθε φορά απλά η αφορμή για σκέψεις… εύχομαι και σε αυτό το ταξίδι να σας έχω συνοδοιπόρους…
Οι μουσικές επιλογές που θα συμπληρώνουν το λόγο είναι του Vaggelis Kaikas και τον ευχαριστώ από καρδιάς για τη γενναιοδωρία του να αφιερώσει πολύτιμο χρόνο ώστε να κάνουμε μαζί πράξη αυτό το καινούριο εγχείρημα!!!
Και φυσικά να ευχαριστήσω και την Eirini Tsakiri για την πολύ τιμητική της πρόταση να πλαισιώσω την ραδιοφωνική οικογένεια του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Κομοτηνής.