Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου  με την ευκαιρία της εορτής  των προστατών του Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνῳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνας χοροστάτησε στον Εσπερινό και στη συνέχειᾳ τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Παίδων στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβε­στικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίᾳ  του Διοικητή Αρχιπυράρχου κ. Κωνσταντίνου Κούκουρα.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και στη συνέχεια προέστη στην  Επίσημη  Δοξολογία για τον εορτασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης κκ Παντελεήμωνας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το προσωπικό της ΠΥ για την τεράστια προσφορά του το δύσκολο καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι “εάν δεν είσασταν εσείς θα είχε καεί το μοναστήρι του Αγίου Μάξιμου του Καυσοκαλυβίτη”.

Πριν το τέλος αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Γεώργιου Πουρναρά.