Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, συγκάλεσε σε ειδική συνάντηση όλο το συνδυασμό του, προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθορισθεί η εφεξής στάση του.

Μετά από την τοποθέτηση του κ. Ιωάννου και διαλογική διαδικασία με την υπόλοιπη παράταξη, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού θα ανταποκριθεί σε προσκλήσεις των άλλων συνδυασμών για ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την δεύτερη φάση των εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου, και ότι γνώμονας της πολιτικής του είναι το καλό του τόπου και οι προγραμματικές του θέσεις, στις οποίες επιμένει να δίνει τον πρωταρχικό ρόλο, πέρα από πρόσωπα.

Σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε αρχικά θερμά τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν την αυτοδιοικητική του πρόταση και όλους όσοι σήκωσαν το βάρος της αναμέτρησης και του αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου, είτε ως υποψήφιοι είτε ως φίλοι της παράταξης, και δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια, σχολίασε ότι κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος, κι ότι όλοι οι συμμετέχοντες και ο τόπος βγαίνουν ωφελημένοι από τη συμμετοχή και την επίδοση του συνδυασμού του, ενώ χαρακτήρισε με έμφαση ως αξιοπρεπές, ως μεγάλη πρόκληση για δημιουργική συμμετοχή και ως ενθαρρυντική βάση το ποσοστό που έλαβε μια νέα ανεξάρτητη παράταξη. Χωρίς άλλη υποστήριξη μάλιστα, παρά μόνο τον ενθουσιασμό των στελεχών της και την έντιμη επικοινωνία με τους δημότες, καθώς και την αγωνία τους να συμβάλλουν με τη δουλειά και τη συμμετοχή τους σε ουσιαστικές και χρήσιμες αλλαγές για την ευημερία της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο.