Έκκληση προς ένα ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ DEAL έκανε ο πολιτευτής της ΝΔ Φάνης Κωφίδης μπροστά στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ ΟΡΦΕΑΣ HJ-20 Κομοτηνή, στη Λέσχη Κομοτηναίων, με θέμα το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Ο κ. Κωφίδης, μιλώντας και ως πρόεδρος του Σωματείου Σκέψης & Προβληματισμού ΕΑΝΟΣ, τόνισε ότι το Δημογραφικό έχοντας την Οικονομική, Κοινωνική και Εθνική Διάσταση, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια μεγάλη Συμφωνία που θα περιλαμβάνει όλους τους ενδεικνυόμενους τρόπους, «οριζόντια, αλλά και με ευέλικτες κάθετες επιλογές».

Σε όλη τη Χώρα και οπωσδήποτε στη Θράκη οφείλουμε να συμπεριλάβουμε όλες τις παραμέτρους που εμπλέκονται, επηρεάζονται και επηρεάζουν το τεράστιο Δημογραφικό Ζήτημα.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε και η στήλη του MARON NEWS πριν 4 μήνες, έστειλε στον Πρωθυπουργό τις προτάσεις του για ένα ολιστικό Στρατηγικό Σχέδιο με Προτεραιότητες για τη δραστική υποστήριξη της Ζωής και Ανάπτυξης στη Θράκη.

Έδωσε ένα παράδειγμα με την πρόταση ταχύτατης επιμόρφωσης του εργατικού δυναμικού και ανέργων της Ροδόπης και αυτόματη απασχόλησή τους σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής..

Κλείνοντας ο κ. Κωφίδης ανέφερε ότι ετοιμάζεται σε λίγο καιρό και μία εκδήλωση από τον ΕΑΝΟΣ, με θέμα την ΑΙ(τεχνητή νοημοσύνη) με τους τρόπους που η εφαρμογή της θα επηρεάσει σημαντικά πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής, όπως και το Δημογραφικό Ζήτημα της Χώρας.