Πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της ΠΑΜΘ σήμερα στη Κομοτηνή καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο υπουργός όπως αναφέρουν οι αγρότες δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά τις 10 Φεβρουαρίου. “Θέλουμε να έχουμε μέλλον και να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε του χρόνου” αναφέρουν οι αγρότες , ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση των συλλόγων για τις επόμενες κινήσεις τους και την κλιμάκωσή τους.

“Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι τα ίδια και συνεχιζόμενα, δυσβάσταχτα για τον αγρότη” ενώ όπως αναφέρουν με την σημερινή τους παρουσία δηλώνουν την ενότητα για την διεκδίκηση λύσεων.

Αμεσα συναντήσεις με όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης για να προχωρήσουν τα έργα που είναι αρμοδιότητα της ΠΑΜΘ.

Σήμερα , είπε ο Χριστόδουλος Τοψίδης ότι είχε δύο συναντήσεις,  με τους γενικούς διευθυντές για τους ελέγχους στα τελωνεία την περίοδο του Πάσχα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υφυπουργό περιβάλλοντος για το ειδικό χωροταξικό για τους βοσκοτόπους.

Επίσης ανακοίνωσε την διάθεση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης να βρεθεί στην περιοχή μετά τις 10 Φεβρουαρίου , ενώ δήλωσε συμπαραστάτης των κλάδων για τα αιτήματά τους.