Για άλλη μία φορά η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας  συνεχίζει τις  κοινωνικές της  δράσεις.  Στην περίοδο του Ραμαζανιού , της γιορτής των Μουσουλμάνων που διαρκεί ένα μήνα προσφέρθηκαν 7.200 γεύματα σε συμπολίτες που τα είχαν ανάγκη στην περιοχή της Κομοτηνής.  Ο πρόεδρος της ΔΕΜΠΚ κ. Σελήμ Ισά τήρησε και φέτος αυτό το έθιμο , με τις μερίδες του φαγητού να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές . Η διανομή έγινε πόρτα πόρτα και περιελάμβανε το κλασικό λαχματζούν , μαζί με  σαλάτα και αριάνι .

Ο μήνας Ραμαντάν είναι μία χρονική περίοδος κατάλληλη για προσευχή, για καλές πράξεις, για περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Η νηστεία έχει σκοπό να βοηθήσει τους Μουσουλμάνους να μάθουν την αυτοπειθαρχία, την εγκράτεια, τη γενναιοδωρία αλλά και την υπομονή. Τους θυμίζει επίσης το πόσο υποφέρουν οι φτωχοί, εκείνοι που σπάνια τρέφονται καλά ή δεν βρίσκουν το κατάλληλο φαγητό.

Το Ραμαζάνι περιλαμβάνει δύο κύρια γεύματα: το Σουχούρ, πριν από την ανατολή, και το Ιφτάρ,

Το Ραμαζάνι, λοιπόν, ένας μήνας πολύ σημαντικός για όλους τους μουσουλμάνους αποτελεί την περίοδο της χαράς τους, αλλά τους δίνει και την ευκαιρία να συγκεντρωθούν φίλοι και οικογένειες ώστε να το γιορτάσουν όλοι μαζί. Το περιμένουν με ανυπομονησία διότι είναι ένας μήνας διαφορετικός, ευλογημένος αλλά και γεμάτος από μαθήματα ζωής ξεκινώντας από τη νηστεία η οποία σε βάζει συνεχώς να σκέφτεσαι τη ζωή των φτωχών χωρίς φαγητό . Είναι ο μήνας της αγάπης και της ένωσης όλων των μουσουλμάνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ