Επιτόπιες επισκέψεις σε οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιουνίου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ταρκάν Μουλταζά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ροδόπης κ.κ Μουσταφά Κατραντζή και Αχμέτ Ιμπράμ.

Εκτενείς ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις περίπου 5.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκάλεσε η έντονη νεροποντή σε συνδυασμό με την κατά τόπους χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκαν μετά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης. Επλήγησαν κυρίως καλλιέργειες βάμβακος, καπνών, κηπευτικών, σιτηρών, στους οικισμούς Αράτου, Βραγιάς, Πάσσου, Ανθοχωρίου, Αρχοντικών, Βάκου, Παμφόρου, Αρίσβης, Λοφαρίου, Πρωτάτου και Αμφίων.

Σε σχετική δήλωσή του με την ολοκλήρωση των επιτόπιων επισκέψεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης τόνισε « σε μια παραγωγική περίοδο για τον τοπικό αγροτικό κόσμο, η περιοχή μας επλήγη από ακραία φαινόμενα. Είμαστε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για να μην αδικηθεί κανείς αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Ας σημειωθεί τέλος ότι αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, ξεκινά, με προθεσμία 15 ημερών, η δήλωση ζημιών από τους πληγέντες παραγωγούς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.