Ένα έργο κωμικό, τραγικό, εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτοςτης Βραζιλίας.Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι δασκάλα στην πρώτη Δημοτικού. Με αφορμή τη δεδομένη εξουσία του δασκάλου προς τους μαθητές, την εξουσία, που η γνώση μπορεί να παρέχει σ’ αυτόν που την κατέχει, ο Ρομπέρτο Ατάϋντε, “αναλύει” με χειρουργική λεπτομέρεια, θεατρική μαστοριά, χιούμορ και φαντασία, τον χαρακτήρα του εξουσιαστή, του εξουσιομανή, του αφελή που έγινε δικτάτορας Η Δεσποινίς Μαργαρίτα, υποτιμά, λοιδωρεί, εξευτελίζει, τιμωρεί κι εκφοβίζει αυτούς που δικαιούνται τα αγαθά της μάθησης και της γνώσης. Αλλά ο εξουσιαστής, ο ασκών την εξουσία, η Δεσποινίς Μαργαρίτα, βουλιάζει
στο σκηνικό που η ίδια έχει στήσει, προσπαθώντας να κρατηθεί
στο βάθρο της εξουσίας της. Γι’ αυτό κι ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο «κωμικοτραγικό».
Πρόκειται για μια παράσταση με πολλές απαιτήσεις. Τόσο υποκριτικά όσο και σκηνοθετικά αλλα ταυτόχρονα και τεχνικά. Το σκηνικό πρέπει να είναι λιτό και η ερμηνεία μεγάλη και δυνατή.

Συντελεστές:
Ένα έργο του Roberto Athayde
Σκηνοθεσία – Απόδοση Κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Σχεδιασμός Αφίσας / Trailer / Προβολών: Κωνσταντίνος Κολάτσος
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κελεσίδης

Παραγωγή: Iωακείμ Ιωακειμίδης – Λέσχη Κομοτηναίων
Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Παρατηρητής &Παρατηρητής Της Θράκης

Μέρες / Ώρες / Χώρος Παραστάσεων:
Σάββατο 29 &Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21:00 στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Κατάλληλη άνω των 13 ετών*

Κρατήσεις:
Στα τηλέφωνα 2531 401408 & 6932605566 ή με SMS γράφοντας την μέρα πάραστασης, τον αριθμό ατόμων και το ονοματεπώνυμο στο οποίο θα γίνει η κράτηση.