50 ποδηλάτες βρέθηκαν στην εκκίνηση του 4oυ Brevet «Ελευθέρια Θράκης 2024» με αφετηρία το Ηρώο της Κομοτηνής το πρωί του Σαββάτου 11  Μαίου. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Δύο κράτη, μία οροσειρά» ανεβαίνει και περνά στη Βουλγαρία από τη Νυμφαία και επιστρέφει από την τελωνειακή διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, υπερκαλύπτοντας μία διαδρομή 210 χιλιομέτρων αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά της Ροδόπης.

Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.
Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο ”Brevet Ελευθέρια Θράκης” έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP με αριθμό πιστοποίησης 650087, από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Αφορά στην διάσχιση 210 χμ, μέσα από πολλούς τοπικούς οικισμούς, 4 Περιφερειακές Ενώσεις Ροδόπης – Ξάνθης και Κίρτζαλι  – Σμολιαν,  αλλά και δυο Χώρες, Ελλάδα και Βουλγαρία.