Ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σταικούρας βρίσκεται στην Ροδόπη με συναντήσεις από το πρωί του Σαββάτου με τον πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κκ.Παντελεημωνα, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και στη συνέχεια με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου της Ροδόπης.

Εγκάρδια η συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά , ο οποίος κατά την άφιξη του υπουργού τόνισε ότι η παρουσία του και μόνο δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Ροδόπη.

Στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Σταικούρας σημείωσε ότι οι συναντήσεις που γίνονται σε κάθε περιφέρεια αυτό το διάστημα έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα , και ότι γνωρίζει όσα πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη της Ροδόπης, όπως το φράγμα Ιασίου , η οριστική μελέτη του φράγματος του Ιάσμου, η ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, ενώ ζήτησε να ακούσει τι έργα θέτονται ως προτεραιότητες για να αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.Ο κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συζήτηση που έγινε με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που αναπτύσσουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κάτι που είναι απαραίτητο για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών το λεύκωμα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και αναμνηστικά της ΠΕ Ροδόπης.