Σειρά επισκέψεων σε δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες και κοινωνικές δομές, πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.
Ένας από τους βασικούς προορισμούς του ήταν το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους για τη λειτουργία του Φορέα, ενώ συνομίλησε και με ασφαλισμένους, ακούγοντας με προσοχή τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους. Διέκρινε ότι στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης έχουν αποφέρει απτά αποτελέσματα, όπως επιβεβαιώνουν η μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη μείωση των εισφορών για την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, η επαναφορά ενός σημαντικού τμήματος της 13ης σύνταξης που είχε ολοσχερώς καταργηθεί, η ρύθμιση – ανάσα των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία κ.α. Επισήμανε δε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια θωράκισης του ασφαλιστικού συστήματος και να προασπιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ασφάλισης, κόντρα στο σχέδιο για ιδιωτικοποίησή της, το οποίο απεργάζεται και προτίθεται να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία.
Από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους και με δικαιούχους του Οργανισμού, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης έστειλε το μήνυμα ότι η προσπάθεια για δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας πρέπει να έχει συνέχεια και να ενταθεί. Υπενθυμίζοντας ότι, επί της σημερινής κυβέρνησης, η ανεργία μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες και, ειδικότερα, κατά 13% στους νέους, δήλωσε πεπεισμένος ότι, με την αναπτυξιακή πολιτική που αποτυπώνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα επόμενα χρόνια η ανεργία μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο, και παράλληλα να ενισχυθεί η θέση των εργαζομένων, με περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο κ. Χαρίτου επισκέφτηκε επίσης τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το Δημαρχιακό κατάστημα, το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, τη Δασική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.α., όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις για τις δυνατότητες αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης και καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας. Άκουσε επίσης τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, που εστιάζονται κυρίως στο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Ειδική μνεία έγινε στη σημαντική συμβολή των προσληφθέντων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και αποτέλεσε κοινή παραδοχή ότι απαιτείται να διατηρηθούν τα αντίστοιχα προγράμματα. Επιπλέον, τονίστηκε ότι πρέπει να στηριχτούν οι δημόσιες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα η εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας για επαναφορά της αναλογίας 1 προς 5 στις προσλήψεις – αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.