O υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης την Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε με μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα ζητήματα του Ιδρύματος και ανταλλαγή απόψεων.

Κατά την πολύ εποικοδομητική συνεργασία τους επιβεβαιώθηκε κατ΄αρχάς ο τεράστιος ρόλος του Πανεπιστημίου ως αναπτυξιακού πνεύμονα της Ροδόπης και ως ζωτικού στοιχείου της ταυτότητάς της.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκε η ικανοποίηση για την γενναία δέσμευση του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπονομευτεί η Ροδόπη από την εξαγγελθείσα ίδρυση της 4ης Νομικής από την παρούσα κυβέρνηση, με όποιες ενέργειες απαιτηθεί να γίνουν για να σταματήσει η προοπτική αυτή. Ο Πτέραρχος Ιατρίδης χαρακτήρισε μεγάλη νίκη όλων των παραγόντων της Ν.Δ. στη Ροδόπη που με έμφαση ανέδειξαν ακαριαία τη σημασία του θέματος σε ανώτατο επίπεδο.

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν ξεχώρισε η επιμονή του υποψηφίου Βουλευτή να υπάρξει συντονισμένη μέριμνα και διαρκής εγρήγορση για την διατήρηση και αύξηση της ελκυστικότητας – ανταγωνιστικότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και ειδικά των σχολών της Κομοτηνής. Ο κ. Ιατρίδης δεν έκρυψε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία, και εκφράζεται ρητά προς τους εκπροσώπους της, περί των εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τα φαινόμενα πληθωρισμού σχολών και πιθανής απαξίωσης μερίδας πτυχίων, που αν γενικευτεί, μπορεί ως φαινόμενο να πλήξει σοβαρά την οικονομία της πόλης με μη προσέλευση φοιτητών ή με διαρροή μετά από κάποιο χρόνο σπουδών.

Επίσης, ο κ. Ιατρίδης έθεσε ως προτεραιότητα για τον ίδιο τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου και αφού ενημερώθηκε για την ωριμότητα της προοπτικής αυτής, δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράστασή του στη Διοίκησή του για κάθε θέμα που αντιμετωπίζει, από τα καθημερινά λειτουργικά ζητήματα έως εκείνα των μακρόπνοων σχεδιασμών.

Ο κ. Ιατρίδης, διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου για την απόλυτη έμφαση που θα καθοδηγεί την παρουσία του ως βουλευτή σε θέματα αναβάθμισής του, αφού πέρα από παράγοντας στήριξης της τοπικής αγοράς, κάνει περήφανη τη Ροδόπη με την πρωτεύουσά της, την Κομοτηνή να είναι μια εμβληματική φοιτητούπολη – Εκπαιδευτικό Κέντρο, με μεγάλο κύρος και σοβαρές προοπτικές να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί σωστά εκεί που πρέπει το Πανεπιστήμιο και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας”.