Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ διαθέτει το πρόγραμμα με τίτλο Νομικός Οδηγός για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Εκπαίδευσης , Συνολικής διάρκειας 300 ωρών  – 36 Εβδομάδες με Ημερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος 10.06.2024 – 28.03.2025.

Η πρόθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 05.05.2024 – 05.06.2024.

Βασικός σκοπός του προτεινόμενου προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσα από θεωρητικές αναλύσεις του θεσμικού πλαισίου αλλά και με σύγχρονα και πραγματικά παραδείγματα νομικών περιπτώσεων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν συγκροτημένη αντίληψη των διαφόρων νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη. Κατά συνέπεια, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας. Συνάμα, η μελέτη και η ενδελεχής ανάδειξη και συζήτηση των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων της δημόσιας αλλά και ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα τους βοηθήσει να λειτουργούν με ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε

  1. Εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που εργάζονται στη δημόσια ή ιδιωτική τυπική εκπαίδευση ή και σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές μη-τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Δ.Ι.Ε.Κ., Φροντιστήρια, Κ.Δ.Β.Μ., Ι.Ι.Ε.Κ.)
  2. Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Συντονιστές Εκπαίδευσης.
  3. Διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, που ασχολούνται με την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και τα υπηρεσιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών της αρμοδιότητάς τους.
  4. Πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση είτε ως εκπαιδευτικοί ή και ως στελέχη.
  5. Φοιτήτριες και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τα νομικά ζητήματα που συνδέονται με την δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση (π.χ. παιδαγωγικών σχολών).
  6. Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης
    Εξ αποστάσεωςΠληροφορίες
    meafora@eap.gr