Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΔΠΘ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει»,  το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις MV Publications  παρουσίασαν  το βιβλίο του Μπάνε Πρέλεβιτς «Η δύναμη της ήττας» .

Την παρουσίαση προλόγησαν  οι Καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κώστας Λαπαρίδης και Αθανάσιος Λάιος.

“ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς παρουσιάζοντας το βιβλίο του είπε ότι μετά από 25 χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό , το πιο σημαντικό από όλα , ήταν “η δύναμη της ήττας”, ένα παρεξηγημένο συναίσθημα , που όλοι προσπαθούν να την αποφύγουν, δημιουργώντας ανασφάλειες στους ευατούς τους για πιθανή αποτυχία.

“Πάντα έρχεται την σωστή στιγμή για να μας δείξει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά” είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, θα πρέπει να γίνεται αποκωδικοποίηση των λόγων που ήρθε η αποτυχία, ενώ πάντα μετά από αυτή τη στιγμή , η ψυχική μας σύνθεση, μας οδηγεί στην αναζήτηση της λύσης.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του 32ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τον εορτασμό των 40 χρόνων του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ.