Στην Κομοτηνή για δύο ημέρες πραγματοποιείται η 3η Διακρατική Συνάντηση του έργου URBACT S.M.ALL. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URBACT S.M.ALL.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάζεται  η πορεία υλοποίησης του έργου, αλλά και παρουσιάζονται  ζητήματα και καλές πρακτικές στον τομέα της προσβασιμότητας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Επίσης θα παρουσιαστούν οι στρατηγικές και τα έργα του Δήμου Κομοτηνής στον τομέα αυτό, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη των συμμετεχόντων σε διάφορα έργα και δομές με άξονα την προσβασιμότητα.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης καλωσόρισε τους καλεσμένους εταίρους του έργου στην πόλη που συμμετέχει ως συμμέτοχος .

“Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ”.

Η συμμετοχή του δήμου σε τέτοιυ είδους προγράμματα , είπε συνεχίζοντας ο Γιάννης Γκαράνης, δίνει την δυνατότητα για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, ενώ αναζητούνται συνέχεια νέες ιδέες και μέθοδοι ώστε να βελτιωθεί η αστική κινητικότητα.

Επικεφαλής του έργου είναι ο Δήμος Φερράρα Ιταλίας, ενώ το εταιρικό σχήμα αποτελούν ακόμη ο Δήμος Στρασβούργο Γαλλίας, η ένωση δήμων QUADRILATERO URBANO Πορτογαλίας, ο Δήμος Λάρισας, ο Δήμος DURSKININKAI Λιθουανίας, ο Δήμος Σόφιας Βουλγαρίας, ο Δήμος Βουκουρεστίου Ρουμανίας και ο Δήμος SKOFJA LOKA Σλοβενίας.