Η συνεργασία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών με την περιφέρεια ΑΜΘ και την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης  είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία των συναυλιακών εκδηλώσεων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, με την πρώτη από αυτές να παρουσιάζεται στην παραλία του Ιμέρου με το Κώστα Τσαχουρίδη και τη σύμπραξη του μουσικού  σχήματος  «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» και την Μαίρη Δούτση.

Για αναβάθμιση του χώρου μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, αλλά και ενός παραλιακού μετώπου που δεν είχε μέχρι τώρα την καλύτερη τύχη.

“Ο χώρος αυτός αναβαθμίστηκε μετά τις προσπάθειες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών” είπε ο αντιπεριφερειάρχης , ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι το στοίχημα είναι η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στη  Ροδόπη.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος Ιωάννου ειυχαρίστησε περιφέρεια και αντιπεριφέρεια για τη συνεργασία , που σε λίγο διάστημα μετέτρeψαν την παραμελημένη παραλία σε πανέμορφη και λειτουργική, ενώ όπως είπε στόχος είναι η βελτίωση όλων των παραλιών του δήμου για την διεξαγωγή όμορφων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η πρώτη εκδήλωση στην παραλία του Ιμέρου με τον Κώστα Τσαχουρίδη χειροκροτήθηκε από τους ακροατές και θεατές. Αν και το καλλιτεχικό μέρος ικανοποίησε όσους βρεθηκαν στην παραλία, εκφράστηκαν κάποια παράπονα σχετικά με το οργανωτικό σκελος της εκδήλωσης. Αρχικά η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων που περιόριζε και ξεχώρισε επίσημους καλεσμένους με το κοινό , που εκτός των άλλων απομάκρυνε για αρκετά μέτρα την σκηνή από το σύνολο των θεατών.

Έπίσης δεν έγινε πρόβλεψη για την τοποθέτηση καθισμάτων που αναζητούσαν οι θεατές για να αποφύγουν την ορθοστασία. Ετσι πολλοί από αυτούς έκαναν χρήση ιδιόκτητων καθισμάτων, πολλοί ήταν όμως αυτοί που κάθησαν στην άσφαλτο ή την άμμο.

Μια ακόμη επισήμανση , η έλλειψη του δημόσιου φωτισμού σε όλο τον χώρο της συγκεκριμένης παραλιακής ζώνης, που η επισκευή του μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης θα φέρει ασφάλεια και αναβάθμιση στο σημείο.