Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης για τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ροδόπη. Ο Υπουργός αντέδρασε άμεσα ζητώντας να υποβληθούν από τους δήμους οι καταγραφές ζημιών σε δημοτικές υποδομές, μαζί με φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου το Υπουργείο των Εσωτερικών να εξετάσει σχετικές αποζημιώσεις.
Έγινε σαφές ότι το Υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για τις ιδιωτικές ζημιές, αλλά μόνο για τις υποδομές των Δήμων. Στη συνέχεια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επικοινώνησε με τους Δημάρχους Γ.Πετρίδη, Γιάννη Σταυρίδη, Ντίνο Χαριτόπουλο και Οντέρ Μουμίν ώστε να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα, όπου υπάρχουν καταστροφές.
Για τις ιδιωτικές ζημιές ο Βουλευτής Ροδόπης παρενέβη στο νέο Γ.Γραμματέα Πολιτικής προστασίας Ν.Χαρδαλιά, ο οποίος για τις ιδιωτικές ζημιές τόνισε ότι αναμένει έγκαιρη απόφαση της Περιφέρειας για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και υποβολή σχετικών αιτημάτων προκειμένου να εξεταστούν άμεσα.
Τέλος για το μεγάλο μέρος της ζημιάς που αφορά στις αγροτικές καταστροφές, ο Ε.Στυλιανίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Βορίδη, ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι καταγραφές και να διασφαλισθούν οι μέγιστες δυνατές αποζημιώσεις.